A m ciâm Manuel Terzi es a sån inamurè dal bån cafà. Par fôrza, as capéss! Ai taché mî nôn e mî nôna, ch’i avêven l antîg Cafà “Bertocchi” a Bulåggna, e pò dåpp la famåuṡa Birarî “Ronżani”, int äl Spadarî, ch’äli êren ataiṡ al Draprî. Pròpi in duv ai êra l’Acadêmia dla Lîra e al quartîr generèl dal Bulåggna Fóttbal Clúbb. A taché a lavurèr a dågg’ ân, al sâbet ed sîra e ala dmanndga dåpp-meżdé, int un quèlc baladûr in duv as balèva la Filúzzi. A lavurèva es a studièva, e in cal mänter a taché a capîr ch’am piaṡêva de pió ed lavurèr drî da un bancån che d studièr l’eletrònica. Siché dånca, quand a finé ed studièr a taché a fèr al baréssta: pò a prinzipié a studièr da baréssta profesionéssta e da someglié, con di gran mésster… am é anc tuchè ed ṡgangèr dla gran pélla par studièr!
Intinimôd, a pòs garantîr che int la mî vétta profesionèl ai ò sänper pruvè d andèr a catèr la rubéṅna miåura pr i mî cliént.
Ai fó un bèl dé che un torefatåur bulgnaiṡ am dmandé s’andèva a lavurèr da ló: mé a i andé e acsé, pr an fèr una tréssta figûra, a taché a studièr pulidén incôsa só l cafà!
Mo sóccia che fât lavurîr! Al fó acsé ch’a capé che al cafà al psêva èser tótt un èter quèl!
A m n adé ch’as psêva catèr dal cafà bunéssum: pròpi spezièl, mégga cunpâgna quall ch’as bvêva dapartótt!
A gé con mî mujêr: “Avän da fèr una cafeterî con di gran cafà!”. A fónn tótt a ónna, siché dånca avêrsen al “Caffè Terzi” dal dåumella e dû.
In Cavalîra (Via Oberdan) al nómmer dîṡ, avêrsen un sît in duv as vindêva såul dal cafà e dal tè. A tachénn a spieghèr a tótt i cliént che al nòster cafà l êra una galantarî, mégga cunpâgna quall che a chi ténp là as catèva in tótt chi èter barr.
In prinzéppi, tótt quî ch’i pruvèven al mî cafà i i avanzèven ed stupén, con tótt chi bón amursén, mo pasè pôc i tachénn a dîr acsé, ch’i n psêven pió bàvver inción èter cafà, fòra che al “Caffè Terzi”!
A n avän mâi spaiṡ gnanc un franc in publizitè, mo a n n avän mâi gnânc avó biṡåggn, defâti i cliént i tachénn a èser sänper de pió, un frâc, un stracantån, una móccia e i giurnaléssta i s vgnêven a fèr däl gran intarvésst.
Mo che fâta sudisfaziån par la mî arżdåura e par mé!
Anc incû i dîṡen acsé che al “Caffè Terzi” l é ón di miûr ed tótt’Itâglia: a sän pròpi stè furtunè… mo ala furtóṅna a i avän dè un bèl cócc’ nó, nó, và mò là!
Manuel Terzi
bolognese, titolare di “CaffèTerzi” torrefazione e mescita Caffè Pregiati
(Bologna, via Oberdan 10 – 051 236470),
socio e legale rappresentante di CaffèTerzi S.a.s.
(San Pietro in Casale (BO) Via G. Falcone 335, + 39 339 7918391
- CapoBarman AIBES
- Sommelier Professionista AIS
- Espresso Italiano Specialist
- Assaggiatore di Caffè IIAC (Istituto Internazsionale Assaggiatori Caffè)
- Maestro dell’Espresso (Illy Caffè)
- Coffee Manager (Università del Caffè)
- Specializzazione “Cappuccino, Latte e Caffè Espresso” (Università del Caffè)
- Socio SCAE (Speciality Coffee Association of Europe)
- Giudice Nazionale CIBC (Campionato Italiano Baristi Caffetteria)
- Giudice Nazionale CILA (Campionato Italiano Latte Art)
- Giudice Nazionale Coffee in Good Spirits
- Barista Certificato SCAE 1° e 2° livello
- Certificatore Autorizzato SCAE
- Insegnante “Terza Fascia” I.P.S.S.A.R. Castel san Pietro (BO)
- Autore de “Il Libriccino del Caffè” autoprodotto
- Autore de “Il Libriccino del Tè” autoprodotto
- Autore de ”Lo Zen e la Degustazione del Cappuccino” autoprodotto
- Co autore de “Il Libro Completo del Caffè” ed De Agostini
- Autore de “Dalla Parte del Caffè” ed. Pendragon
- Finalista al Campionato Italiano Baristi Caffetteria 2004
- Finalista al Campionato Italiano Baristi Caffetteria 2005
- Consulente come libero professionista a operatori del settore
- Consulente come libero professionista a produttori di attrezzature
- Consulente come libero professionista a torrefattori